Stappen naar werk

Werkplein IJsselgemeenten

Snelmenu

Stappen naar werk

Wie een bijstandsuitkering wil aanvragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas wordt uitgenodigd op het Werkplein IJsselgemeenten. 

Na aanmelding

Eerst krijgt u een gesprek met uw casemanager Werk. Deze casemanager begeleidt u bij het zoeken naar werk. Samen met de casemanager bespreekt u uw opleiding, werkervaring, persoonlijke omstandigheden en uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Samen maakt u een persoonlijk plan van aanpak om snel aan het werk te gaan. Wanneer u ondersteuning nodig heeft bij het vinden van werk kan de casemanager u aanmelden voor een training Pleinwerk.

Voor jongeren tot 27 jaar gelden nog aparte regels voordat zij in aanmerking komen voor een uitkering.

Weer aan het Werk

Wanneer u een baan heeft gevonden is er het nodige dat we samen moeten regelen. Wat allemaal? Dat hangt ervan af of u naast uw werk nog een aanvullende uitkering blijft ontvangen. In de brochure 'Weer aan het werk' (PDF, 3374,15 KB) leest u daar alles over.

Eigen verantwoordelijkheid

In het eerste gesprek komen ook uw rechten en plichten aan bod. Zo bent u altijd zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar werk en het solliciteren op passende vacatures. Op de pagina 'Aan het werk' op de website van IJsselgemeenten leest u welke arbeidsverplichtingen gelden wanneer u een bijstandsuitkering heeft. Bekijk ook het onderstaande filmpje hierover.

Te downloaden: