24 banen via social return (06-07-2017)

Werkplein IJsselgemeenten

Snelmenu

24 banen via social return (06-07-2017)

De gemeenten in de regio Rijnmond hebben afgesproken van hun leveranciers 5% social return te vragen. Dit betekent dat bij inkoop van goederen of diensten een leverancier vijf procent van de omzet moet besteden aan werk voor mensen met een uitkering.

Taxivervoer

Zo heeft de gemeente Capelle onlangs een overeenkomst gesloten met de Haarsgroep. Dit bedrijf verzorgt in Capelle nu het leerlingen- en ouderenvervoer. Als onderdeel van die overeenkomst is afgesproken dat mensen als chauffeur in dienst komen die al langer werkloos zijn.
Hiervoor heeft het Werkplein in haar bestand gezocht naar mensen die passen bij de werkzaamheden van chauffeur. Die zijn voorgesteld bij de Haarsgroep.

Positieve ervaringen

Via de overeenkomst tussen de gemeente Capelle en de Haarsgroep hebben 24 enthousiaste mensen een nieuwe baan gevonden. Daarvan zijn veertien mensen 55 jaar of ouder..
Eén van de mensen die als chauffeur aan de slag is gegaan, is Mohaned Alsaffar. “Ik heb verschillende opleidingen in Nederland gevolgd. Toch ben ik ongeveer vijf jaar werkloos geweest. Onder meer door mijn leeftijd is het lastig om werk te vinden.” Hij is erg blij dat hij nu eindelijk weer een baan heeft.
Ook Hetty Jonker is sinds kort weer aan het werk. Zij rijdt voor de Haarsgroep kinderen van en naar school. Na haar werk in het basisonderwijs was de 63-jarige Hetty alweer een aantal jaar op zoek naar een baan. Ze heeft het erg naar haar zin bij de Haarsgroep. “Ik hou van autorijden en ik vind het ontzettend leuk om met kinderen om te gaan. Dus dit is echt wat voor mij. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen, en dat ik weer collega’s heb waar ik het goed mee kan vinden”.

Meer informatie

Meer weten over de ervaringen van de nieuwe werknemers bij de Haars Groep? Er is een leuk filmpje over gemaakt.