Nieuws

Snelmenu

U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Op het Werkplein IJsselgemeenten brengen we onze diensten aan werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. We ondersteunen werkzoekenden bij het vinden van werk en werkgevers bij het invullen van vacatures. We werken er samen met onder andere: de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Zuidplas en de Stichting CapelleWerkt .

• Voetballen met baan als doel

(06-07-2017)

Op 23 juni vond op de sportvelden van DCV in Krimpen een sportieve ontmoeting plaats. Uitzendbureau Roteck (sponsor), FMC (callcenter) en andere ondernemers uit Krimpen voetbalden samen met werkzoekenden en medewerkers van het Werkplein IJsselgemeenten. Wethouders Arnold de Leeuw en Marco Oosterwijk van Krimpen waren ook van de partij, waarbij de laatste in pak ook nog even een balletje mee trapte…

• 24 banen via social return

(06-07-2017)

De gemeenten in de regio Rijnmond hebben afgesproken van hun leveranciers 5% social return te vragen. Dit betekent dat bij inkoop van goederen of diensten een leverancier vijf procent van de omzet moet besteden aan werk voor mensen met een uitkering.

• IJsselgemeenten actief tegen jeugdwerkloosheid

(22-06-2017)

Na de zomervakantie kunnen 12 jongeren uit het praktijkonderwijs in Capelle starten met een opleiding richting horeca en facilitair via de Top Academie, gerealiseerd door Learn2Work. Dit is een van de Jongerenakkoorden in de Regio Rotterdam met het bedrijfsleven waarin afspraken worden gemaakt over stages, leerwerkplekken en vacatures.

• Boksend in beweging met BoxOp!

(24-02-2017)

Vorig jaar hebben veertien deelnemers de training BoxOp! gevolgd. De training met een sportief (boks-)karakter is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen en eigen kracht. Zo leren de kandidaten te zoeken naar aansluiting met een werkgever en daarmee de kans op werk te vergroten. Een aantal van hen hebben met hun nieuwe vaardigheden inmiddels een baan gevonden.